Alina Valentina Oprea

Inginer constructor, Trainer FIDIC, Expert in Contracte, Expert in Revendicari, Expert in Solutionarea Disputelor, Adjudecător, Mediator

Director al DRBF Regiunea 2 și Reprezentant pentru România

www.alinaoprea.com

 

Alina Valentina Oprea este inginer constructor. Dna. Opreaeste trainer acreditat FIDIC, adjudecator, expert de revendicari, expert in contracte, expert in solutionarea disputelor și mediator.

Dna. Alina Oprea este inclusa in lista de membri ai comisiilor de dispute / adjudecatori a președintelui DRBF, in lista nationala romana de adjudecatori a FIDIC și in lista naționala poloneza de adjudecatori și ingineri de experți a FIDIC.

Alina Valentina Oprea este adjudecator în proiecte de lucrări de drumuri și stații de tratare a apei. Dna. Oprea si-a oferit voluntar ajutorul ca expert în www.AllExperts.com, în domeniul dreptului de constructii (Construction Law). Dna. Oprea are experiență în managementul proiectelor, managementul contractelor, in procedurile de achiziții publice - Comisia Europeană, relații internaționale, si proiectare drumuri si poduri.

Activitatea principală a doamnei Oprea se refera la revendicari, dispute si arbitraj și în furnizarea de servicii de consultanță pentru consultanți, antreprenori și beneficiari cu privire la aspecte contractuale si revendicari:

• interpretarea clauzelor contractuale pentru consultanți, antreprenori și beneficiari,

• "cum-se-face" din punct de vedere contractual pentru consultanți, antreprenori și beneficiari,

• analiza revendicarilor pentru consultanți, antreprenori și beneficiari,

• determinarea/solutionarea revendicarilor ca Inginer,

• adjudecarea disputelor, ca Adjudecător,

• solutionarea disputelor, ca membru al Comisiilor de Dispute

D-na Alina Oprea a lucrat ca inginer proiectant pentru Institutul de Proiectari pentruTransporturi Auto, Navale si Aeriene (IPTANA), Bucuresti, Romania.

Dna. Alina Oprea este în prezent director al Dispute Resolution Board Foundation (Fundației Comisiilor de Solutionare a Disputelor - www.drb.org) - Regiunea 2, și este Reprezentantul DRBF pentru România. Este, de asemenea, fondator al capitolului DRBF “DRBF EurAsia”. D-na Alina Oprea a organizat a 7-a Conferinta Internationala Anuala DRBF in mai 2007 în București, România, 3 conferințe regionale ale DRBF la București, in 30-31 octombrie 2009, 9-11 iunie 2010 si, respectiv, 6-7 octombrie 2011, precum si un eveniment special al DRBF pentru reprezentanți ai Guvernului României, la 24 martie 2011, și pregateste alte evenimente DRBF in România și in regiune.

Alina Oprea este vorbitor la diferite conferințe la nivel international în materie de contracte internaționale, revendicari, dispute - prevenire și soluționare - în general, si, în special, cu privire la comisii de soluționare a disputelor.

Alina Valentina Oprea poate fi contactata la alina.oprea.v@gmail.com sau alina.oprea@alinaoprea.com